Blog

,

Alegeri UAIC 2024

Dosarele de candidatură pentru ocuparea funcției de decan în Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, mandatul 2024-2029 (în ordinea înregistrării candidaturilor):

Actualizat 22.05.2024

Biroul Electoral al Universității „Alexandru Ioan Cuza” vă reamintește că în data de 07.02.2024, în sala Senatului, în intervalul 8.00 – 20.00, vor avea loc alegerile pentru membrii Senatului din cadrul facultăților și al ICI.

Calendarul Alegerilor pentru mandatul 2024-2029 pentru funcţiile şi structurile de conducere din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Metodologia de organizare a alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere academică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Precizări legate de alegerile pentru Consiliul FEAA și pentru propunerile FEAA în Senatul UAIC

  1. S-au afișat (pe 15 ianuarie 2024):

2. Eventuale contestații privind componența listelor de votare pot fi depuse la Secretariatul FEAA, până pe data de 17 ianuarie, ora 16.

3. Conform Hotărârii Consiliului FEAA, data alegerilor pentru Consiliul FEAA și pentru propunerile FEAA în Senatul UAIC este vineri, 26 ianuarie 2024, în intervalul orar 9.00-12.00, în Sala de Consiliu a FEAA. Vă rugăm să aveți la dvs. actul de identitate în original. Eventualele tururi de alegeri pentru ocuparea locurilor rămase se vor derula în aceeași zi, începând cu ora 14.00.

Dacă la ora 12 se constată că nu s-a întrunit cvorumul de 2/3 din numărul votanților (minim 88 persoane) ședința de alegeri nu va fi validată și se va convoca o nouă ședință, în data de 29 ianuarie 2024. Această a doua ședință va fi validată cu majoritate simplă.

4. Fiecare elector va vota pentru cel mult atâtea persoane câte locuri sunt alocate departamentului respectiv. Dacă se constata, pe un buletin de vot, că sunt votate mai multe persoane decât locurile alocate acelui department, votul pentru departamentul respectiv este anulat (pentru celelalte departamente voturile rămân valabile). Dacă pe un buletin de vot nu este votat niciun candidat, votul este considerat valabil exprimat. Se anulează de asemenea voturile care cuprind mențiuni, semne grafice sau orice altă scriitură realizată de către votant.

5. Sunt declarați aleși candidații care au întrunit majoritatea simplă din numărul voturilor valabil exprimate, în ordinea descrescătoare a voturilor, în limita locurilor alocate fiecărui department.

În caz de egalitate sau de neocupare a tuturor locurilor, se va proceda la un nou tur de scrutin, cu primii candidați în ordinea descrescătoare a numărului de voturi, în limita dublului numărului de locuri rămase neocupate.

Pentru orice întrebări legate de alegeri vă stăm la dispoziție.

Comisia electorală FEAA

Ciprian Chirila

Elena Cigu

Mihaela Ifrim

Irina Manolescu