Blog

, ,

Săptămâna gândirii strategice

În perioada 14-20 Noiembrie 2022 a avut loc a treia săptămână din cadrul Lunii Antreprenoriale în UAIC, realizată în colaborare cu SAS – Societatea Antreprenorială Studențească.

Săptămâna Gândirii Strategice coordonată de către Conf. Univ. Dr. Claudia Stoian a fost alcătuită din 3 evenimente:

  • „Strategii de promovare pentru startups”, alături de Cristian Ignat, fondator Canpoy și Aggranda. Studenții ce au participat au aflat cât de importantă este diferențierea față de restul companiilor concurente și modalitățile prin care să fii diferit (expertiza, echipa formată din mulți oameni, să fii mereu în trend). De asemenea, acesta a recomandat participanților o carte: ”The Pumpkin Plan” scrisă de Mike Michalowicz.

  • „Strategii de pricing pentru startups”, alături de Emanuel Martoncă, fondator SoftFight. În cadrul acestei întâlniri, studenții au aflat ce trebuie considerat atunci când se stabilesc prețul unor produse sau servicii, pentru a crea valoare și pentru a obține performanțe financiare propriei companii. Un citat remarcabil din eveniment ar fi ”Pricing is probably the hardest thing to get right in a startup. Part data, part art.”

  • Workshop – „Marketing strategic pentru startups”, alături de Conf. Univ. Dr. Claudia Stoian. La acest eveniment au fost prezente și Oana Andreea Scutărașu, Certified Product Manager la Ness Digital Engineering România și Alina Hîncu, Marketing Manager la OceanoBe Technology. Participanții au aflat, de la ultimul eveniment din această săptămână, multe lucruri utile pentru o viitoare carieră în marketing strategic: cum trebuie să abordeze piața, în funcție de tipul companiei lor (B2B – Business to Business sau B2C – Business to Consumer); cum să își focuseze banii pe lucrurile la care sunt buni și care vor genera profit; au stabilit pașii realizării unei strategii și nu în ultimul rând, și-au descris prin scheme colorate și desene creative obiectivele personale și profesionale, urmând schema SMART.

Mulțumim tuturor participanților, sponsorilor, dar și organizatorilor pentru realizarea acestor evenimente!

Luna Gândirii Antreprenoriale va continua cu Săptămâna dedicată Antreprenoriatului Social!

Vă puteți înregistra aici: https://forms.gle/ yQMJM9cWpgY89HGt9

Pentru a fi la curent cu evenimentele din cadrul Societății Antreprenoriale Studențești puteți accesa link-ul: https://www.facebook.com/SAS. UAIC SAU vă puteți înscrie la Newsletter-ul: https://mailchi.mp/ 65e43a773d1f/societatea- antreprenoriala-studenteasca- uaic?fbclid= IwAR0mA2Kk6BzYakbR2- qfO9WKQuolrV_GMScTGGurLU- e2lH6fFxItm_ouC8