Blog

,

Săptămâna Antreprenoriatului și Implicării Sociale

În perioada 21-27 Noiembrie 2022 echipa Societății Antreprenoriale Studențești UAIC a finalizat luna Gândirii Antreprenoriale. 

Săptămâna Antreprenoriatului și Implicării Sociale a adus în fața studenților trei evenimente:

  • ”Impactul Antreprenoriatului Social în Comunitate”, împreună cu Elena Potur, fondatoarea asociației La Timp. În cadrul evenimentului, studenții au avut oportunitatea de a afla ce este o organizație socială și structura acesteia din perspectiva unei specialiste în domeniu.
  • ”Antreprenoriat Social în Educație”, alături de Camelia Cojan, manager pentru întreprinderile Doti Kuvio și Eventera. Studenții participanți au aflat cât de importante sunt metodele educative nonformale pentru dezvoltarea copiilor. De asemenea, aceasta i-a invitat pe studenți să își imagineze un nou tipar pentru a învăța împreună, în comunitate, pentru restul vieții.
  • Workshop – ”Antreprenoriat Social”, coordonat de Lect. Dr. Univ. Camelia Medeleanu. În prima parte a întâlnirii, studenții au lucrat în echipe și au răspuns la o întrebare ce pare simplă la prima vedere: ”Ce te doare?”. După ce au aflat răspunsul, aceștia au construit împreună scheme vizuale ce presupuneau îmbinarea problemei sociale, a efectelor, a cauzelor, a rezolvării și rezultatelor acesteia. De asemenea, studenții au luat contact și cu doi invitați: Andra Petcu, fondatoare Flair Scent și Tudor Galan, creator al podcastului făcut de tineri pentru tineri, NGZ Network. Studenții au avut multe de aflat de la cei doi și au adresat o mulțime de întrebări. 

Mulțumim tuturor participanților, sponsorilor, dar și organizatorilor pentru realizarea acestor evenimente!
Pentru a fi la curent cu evenimentele din cadrul Societății Antreprenoriale Studențești puteți accesa link-ul: https://www.facebook.com/SAS.UAIC SAU vă puteți înscrie la Newsletter-ul: https://mailchi.mp/65e43a773d1f/societatea-antreprenoriala-studenteasca-uaic?fbclid= IwAR0mA2Kk6BzYakbR2-qfO9WKQuolrV_GMScTGGurLU-e2lH6fFxItm_ouC8