Blog

,

Erasmus+ CONFIDENT

În perioada 13-16 martie 2023, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a găzduit Reuniunea Trasnațională a Partenerilor din cadrul proiectului Erasmus+ CONFIDENT (2020-1-RO01-KA226-HE-095384). Reprezentanții universității noastre, coordonatoare a acestui proiect, ai Bremen University of Applied Sciences (Germania) și Tampere University of Applied Sciences (Finlanda) au discutat rezultatele proiectului, oportunitățile de exploatare a acestora și posibilitățile de colaborare viitoare. Împreună, ei au prezentat Cyber Cafeneaua Confident colegilor din alte instituții de învățământ ieșene și reprezentanților din instituțiile publice și mediul de afaceri local în cadrul evenimentului de multiplicare a rezultatelor proiectului care a avut loc vineri, 17 martie 2023.

Cyber Cafeneaua Confident este concepută ca un loc virtual de întâlnire socială pentru studenții mobili, unde aceștia se pot întâlni, pot discuta pe diverse subiecte sub îndrumarea unui facilitator (un reprezentant al asociațiilor studenților, cum ar fi ESN local) și pot face schimb de idei despre teme abordate în modulele Comunicare interculturală și Învățare digitală (sub supravegherea unui mediator – profesor).

Cyber Cafeneaua îi întâmpină pe studenți înainte, în timpul și după mobilitatea lor, devenind astfel un amestec de culturi și identități. Încurajează interacțiunea, proactivitatea, comunicarea și sentimentul de apartenență la o comunitate (contribuind la integrarea socială și culturală a studenților). Cyber Cafeneaua Confident este destinată atât studenților incoming, cât și outgoing din universitățile partenere și a început să funcționeze în același timp cu modulele de comunicare interculturală și de învățare digitală. Cyber Cafeneaua Confident este compusă din două părți principale: o parte dedicată temelor predefinite (alese de profesori) pe modulele pe care le frecventează studenții;  un forum/portal de discuții legate de integrarea studenților (cazare, cantine și restaurante, îngrijire medicală, probleme de siguranță, cursuri extracurriculare etc.) la universitățile gazdă. Camerele din Cafenea găzduiesc în prezent informații despre Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”Bremen University of Applied Sciences (Germania) și Tampere University of Applied Sciences (Finlanda), o selecție de jocuri, discuții pe teme de comunicare interculturală și învățare digitală. Vă invităm să o vizitați, să interacționați cu barista și, de ce nu, cu managerii pentru feedback și recomandări!