Blog

,

Tech Ideas by InfoEc Students

100 de studenți de la Informatică Economică vor inovatimp de 3 zile la Tech Ideas – bootcamp de antreprenoriat organizat de RubikHub și FEAA Iași

În perioada 17-19 aprilie 2019, 100 de studenți de la Informatică Economică, anul 3, din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, vor participa la Rubik HUB, la evenimentul Tech Ideas, unde își vor dezvolta și prezenta ideile de startupuri în tehnologie. Tech Ideas este un bootcamp de antreprenoriat, de 3 zile, organizat de Rubik HUB, în parteneriat cu FEAA.

Rubik HUB este mai mult decât un spațiu de co-working, este o structură suport pentru startup-uri,  parte a Agenției de Dezvoltare Nord-Est. Rubik HUB organizează evenimente, inițiază programe complementare de educație antreprenorială și se implică activ în comunitate,  cu scopul de a crea un ecosistem în care tinerii cu spirit antreprenorial sunt încurajați și inspirați să construiască startupuri de succes la nivel global.

Împreună cu FEAA, Rubik HUB organizează o nouă ediție Square 1 Bootcamp – Tech Ideas, care urmărește să creeze un mediu de colaborare între universități și mediul de afaceri. Square 1 Bootcamp Tech Ideas va aduce împreună tineri dornici de inovare, care sunt interesați să urmeze calea antreprenoriatului. Mentorii au fost selectați din rândul unor antreprenori și traineri cu experiență, pentru a construi un mediu de lucru productiv, în care studenții să-și poată testa, valida și dezvolta ideile de startup.

Sub sloganul ”Take the first step from idea to startup”, cei 100 de studenți de la Informatică Economică, grupați în 21 de echipe, vor intra într-un maraton de 50 de ore, sub coordonarea mentorilor și a trainerilor prezenți la eveniment. Se vor organiza diferite ateliere de lucru și vor avea ocazia să descopere anumite instrumente menite să-i ajute să-și pună în aplicare ideile cum ar fi Business Idea Canvas sau Team Mission Fit Canvas.

Printre cele 21 de idei inovative de aplicații putem menționa o clădire virtuală pentru organizarea de conferințe, o aplicație de virtual reality pentru transport aerian sau una pentru muzee, o aplicație dedicată părinților ce au copii cu Sindrom Down sau una pentru a ajuta colectarea selectivă a deșeurilor.

Legat de motivația colaborării cu Rubik HUB, lect. univ. dr. Patricia Bertea a declarat următoarele:

”Ideea de a crea colaborări între mediul de afaceri și FEAA – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor este absolut normală, întrucât programa educațională de la FEAA este una care pregătește studentul în domenii de business și este important să creăm această legătură dintre teorie și practică. Suntem bucuroși să putem oferi împreună cu echipa de la Rubik HUB această oportunitate extraordinară pentru studenți. Evenimentul Square 1 Bootcamp Tech Ideas înseamnă o atmosferă de lucru intens, într-un spațiu de spațiu de co-working creativ și inspirațional, cu mentori și traineri entuziaști și dornici să ofere ce au mai bun. Trebuie să menționez că am fost extrem de încântată că au acceptat să sponsorizeze acest eveniment companii precum Orange Romania, Dopo Poco, SCC Romania, Autonom, Maponia, Petru, Vitamin Aqua, Poftis și Brandweb. De asemenea, mulțumim pentru suport Primăriei Municipiului Iași și Companiei de Transport Public Iași.“

“Square 1 Bootcamp Tech Ideas este o nouă validare venită din partea mediului academic că aceste programe complementare pe care Rubik HUB le dezvoltă sunt nu doar necesare, ci și dorite de către studenți. Faptul că vor participa 100 de persoane la această ediție ne demonstrează încă o dată că tot mai mulți studenți iau în calcul antreprenoriatul drept opțiune de carieră. Sperăm să atragem atenția cât mai multor universități asupra posibilităților de colaborare, dar și asupra faptului că fiecare persoană poate avea un impact pozitiv în dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial sănătos din punct de vedere social și economic.”, a susținut Vlad Gliga, CEO Rubik HUB.

La sfârșitul celor 3 zile, cele 21 de echipe de studenți de la Informatică Economică își vor prezenta ideile sub forma unor pitch-uri de 3 minute, care vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanți ai mediului de afaceri. Cele mai bune pitch-uri vor fi premiate, iar echipele ce vor dori să-și dezvolte mai departe ideea de startup vor avea parte de susținerea Rubik HUB în procesul de tranziție spre mediul de business real.

.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *