Blog

,

Erasmus+ KA2 Strategic Partnerships

Methodology for interpreting European nature heritage – un proiect ce include un grup de opt universități europene

 

În perioada  1 Septembrie 2020 – 31 August 2023, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași va fi parteneră, alături de șapte alte instituţii similare din Europa,  într-un nou proiect, coordonat de Universitatea de Științe Economice Praga, pe tema interpretării moștenirii naturale europene. Celelate instituții partenere sunt: University of Applied Sciences (Eisenstadt), Fachhochschule des Mittelstands (Schwerin), Munster Technological University (Cork), Vytautas Magnus University (Kaunas), Universidade de Porto (Porto) și Universidad Europea (Madrid).

Echipa proiectului va aborda noile teorii privind înterpretarea moștenirii naturale și exemple de bune practici în interpretarea diferitelor tipuri de atracții naturale, ca: faună, floră, atracții geologice și hidrologice, natură și peisaje și altele. Metodele de interpretare abordate vor fi prezentate, la finalul proiectului, sub forma unor studii de caz ce includ centre de interpretare din parcurile naturale, drumeții, centre de programe de educație în domeniul mediului, programe de observare a naturii.  etc. Proiectul de cercetare va avea în vedere principiile ce vizează sustenabilitatea moștenirii naturale în turism.

Atracțiile naturale sunt considerate ca fiind una dintre cele mai importante condiții în dezvoltarea turistică a destinațiilor. Tendințele în interpretarea modernă indică o influență semnificativă a modalității în care este evidențiată valoarea destinației, dar și gradul de deschidere către grupurie țintă de vizitatori.

Mai multe informații despre program:

https://www.fh-mittelstand.de/forschung/forschungsprojekte/viral-skills-4

https://www.instagram.com/mienatproject/