Blog

,

CHALLENGES AND DYNAMICS OF EUROPEAN ADMINISTRATIVE AREA- EU-PAIR 2023

În perioada 22 – 23 iunie 2023 în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, s-a desfășurat Conferința Internațională “CHALLENGES AND DYNAMICS OF EUROPEAN ADMINISTRATIVE AREA”- EU-PAIR 2023, conferință susținută de proiectul Jean Monnet Chair. EU Public Administration Integration and Resilience Studies, nr. ERASMUS-JMO-2021-HAI-TCH-RSCH-101047526, decizia nr. 1190440/17.02.2022.

Aflată sub auspiciile studiilor de integrare europeană cu accent asupra politicilor și strategiilor publice și a implicațiilor deciziilor asupra mediului de afaceri, conferința EU-PAIR 2023 s-a bucurat de prezența la sesiunea plenară a Excelenței Sale, Doamna Ambasador a Ducatului de Luxemburg în România, Elisabeth Cardoso Jordao.  În alocuțiunea sa, Doamna Ambasador Cardoso Jordao a evocat spiritul Luxemburgului în sensul „devenirii unui maestru al diplomației statelor mici și un constructor de consens în procesul de integrare europeană”, explorând „provocările și problemele viitoare generate de contextul și dinamica europeană și internațională”.

Cu această ocazie a fost inaugurată în Sala Pașilor Pierduți expoziția Pierre Werner, ministru și prim-ministru al Marelui Ducat al Luxemburgului de după al II-lea Război Mondial, o voce a cărui ecou se aude și astăzi. La inaugurarea expoziției au participat Excelența Sa, Ambasador al Marelui Ducat de Luxemburg, Doamna Elisabeth Cardoso Jordao, Prorectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași – Prof. dr. Mihaela Onofrei, Decanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul aceleași universități – Prof. dr. Teodora Roman, Cercetător Științific al Universității din Luxemburg – Dr. Elena Dănescu și Directorul proiectului Jean Monnet Chair EU-PAIR – Prof. dr. habil. Ana-Maria Bercu. Expoziția se bazează pe colecțiile private ale lui Pierre Werner și pe arhive relevante luxemburgheze și europene.

Mai multe detalii despre conferință pot fi accesate la: https://eu-pair.uaic.ro