Blog

, ,

Tech Ideas by InfoEC Students la RubikHUB

5 startupuri studențești ieșene pe podium la Tech Ideas by InfoEC Students la RubikHUB

Studenții de la Informatică Economică FEAA Iași au participat în weekendul 8-10 aprilie 2022 la Piatra Neamț, la a 3-a ediție a evenimentului Tech Ideas by InfoEC students.

Organizat de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași în colaborare cu Rubik Hub, evenimentul a fost posibil și datorită sprijinului partenerilor din mediul privat: WinMentor, Falcon, Modular Services, Codeless, Nexus, Graffiti Print, VitaminAqua și 5 to go. Acest tip de parteneriat face parte din strategia facultății de a aduce împreună mediul de business cu mediul academic pentru a putea asigura o integrare mai facilă a absolvenților noștri pe piața muncii.

Studenții de la Informatică Economică, coordonați de lect. univ. dr. Patricia Bertea, s-au grupat în 15 de echipe, fiecare echipă având o idee inovativă de startup în tehnologie. În timpul bootcampului, aceștia au trecut printr-o serie de workshopuri susținute de fondatori de startupuri, care au avut ca obiectiv familiarizarea studenților cu noțiuni de bază pentru orice fondator de startup:

  • Lean canvans
  • Customer profiling
  • User testing
  • How to pitch

Întrucât antreprenoriatul poate fi în prezent o opțiune de carieră atractivă pentru studenți, iar dezvoltarea gândirii antreprenoriale face parte din setul de competențe transversale necesare în orice domeniu profesional, studenții au avut ocazia să experimenteze timp de 3 zile viața de startup, să învețe de la traineri, să fie provocați de mentori în a-și depăși barierele și să-și vândă ideea potențialilor investitori.

Cu această ocazie, studenții au avut oportunitatea să cunoască și membri din 2 startupuri ieșene care anul trecut au primit investiții de peste 2 milioane de euro fiecare: Digitail și Fame UP, care le-au împărtășit din experiența lor.

Toate echipele s-au prezentat foarte bine și au fost încurajate să continue dezvoltarea ideilor lor tech. Dintre acestea, 5 echipe au atras atenția juriului și au urcat pe podium. Acestea sunt:

  • Locul 1: echipa Thaldro – își propune digitalizarea bonurilor fiscale
  • Locul2: echipa SmartUP – își propune digitalizarea programărilor de cabinetele stomatologice
  • Locul 3:
  • echipa SDGW WEB – își propune digitalizarea meniurilor în restaurante
  • echipa FourTech – își propune crearea unui ecosistem digital nutriție – sport pentru a ajuta consumatorii să aibă grijă de sănătate
  • echipa Cloșca și Puii – își propune realizarea unei aplicații pentru a ajuta persoanele care au frică de a vorbi în public să își învingă această frică prin gamification

Doamna decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, prof. univ. dr. Teodora Roman, prezentă la eveniment, a felicitat toți studenții pentru participare și implicare, asigurând audiența de suportul său continuu pentru acest tip de inițiative care aduc studenții și mai aproape de mediul real din piață.

Mulțumiri speciale se cuvin adresate echipei de organizare din partea Rubik HUB și partenerilor evenimentului: WinMentor, Falcon, Modular Services, Codeless, Nexus, Graffiti Print, Brandwebm VitaminAqua, Primăria Municipiului Iași și 5 to go.