Blog

Seminar The CFA Way

Centrul de Cercetare în Finanțe și Masteratul in Finance and Risk Management ale Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, în parteneriat cu CFA Society Romania, organizează seminarul „The CFA Way”, în data de 30 martie 2017, 16:30-17:30, sala R402 a corpului R al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Prezentarea (în limba engleză) va fi susținută de Adrian Mitroi, CFA, PhD, membru fondator al CFA Society Romania și lector cu o semnificativă experiență investițională și academică.

Evenimentul este dedicat studenților, profesorilor, practicienilor și tuturor celor interesați de analiza financiară și investițională, și îndeosebi de obținerea certificării Chartered Financial Analyst (CFA) pentru o carieră de succes în comunitatea financiară globală.

Despre CFA Institute              

CFA Institute este asociația globală a profesioniștilor în investiții care setează standardul pentru excelență profesională și oferă certificarea CFA. Organizația este un campion în ceea ce înseamnă comportamentul etic din piețele de investiții și o sursă respectată de cunoștințe în comunitatea financiară globală. Scopul final al CFA Institute este acela de a crea un mediu unde interesele investitorilor sunt primare, piețele funcționează la cel mai bun nivel și economia crește. CFA Institute are mai mult de 130.000 de membri în 150 de țări și teritorii, incluzând peste 120.000 deținători de certificat CFA și 148 de societăți membre. Pentru mai multe informații, vizitați www.cfainstitute.org .

Despre CFA România             

CFA România este asociația membră a CFA Institute și totodată asociația locală a profesioniștilor în investiții, care are în componență peste 200 de membri, majoritatea fiind deținători ai titlului de CFA. Comunitatea CFA reunește aproximativ 500 de persoane, acestea fiind înscrise pentru examenele de obținere a certificării, la unul din nivelele I, II sau III.

Obiectivul principal al asociației este de a sprijini dezvoltarea pieței financiare, de a implementa excelența profesională și etică în sectorul financiar românesc.

Despre FRM

Finance and Risk Management (FRM) este masteratul For Ready Minds al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, creat pentru profesioniștii aflați în căutarea competențelor analitice și de cercetare necesare unei cariere de succes în finanțe și managementul riscului (www.feaa.uaic.ro).

FRM este un program acreditat ARACIS, iar programele universităților partenere care oferă diplomă dublă sunt acreditate internațional (AACSB, EQUIS) sau beneficiază de recunoașterea asociațiilor globale de referință în certificarea în finanțe și managementul riscului (CFA Institute și PRMIA).

Echipa Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, formată din masteranzi FRM, a câștigat trei dintre cele cinci ediții ale competiției “CFA Institute Research Challenge” România și Republica Moldova, desfășurată sub auspiciile CFA Institute. În perioada 26-29 aprilie 2017, echipa UAIC va reprezenta România în finala EMEA a competiției, care va avea loc în Praga, Republica Cehă.