Blog

Seminar FEAA

Ȋn zilele de 7 şi 8 mai, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor se va desfăşura un seminar internaţional pe teme de turism. Seminarul este sponsorizat de La Fondation pour la Formation Hȏtelière şi are ca teme: „Emerging Trends with a Focus on Food Tourism” (7 mai) şi “Organisational Behaviour and Human Capital” (8 mai).

Participanţii sunt din mediul academic şi din mediul de afaceri (din hoteluri, restaurante, agenţii de turism, alte companii şi organizaţii). Participarea se face numai pe bază de invitaţie.

Seminarul va fi susţinut de Doamna Elizabeth Ineson, manager de operaţii în cadrul Fundaţiei şi colaborator al Universităţii din Manchester, Marea Britanie. Doamna Elizabeth Ineson a fost implicată în peste 100 de proiecte în domeniul ospitalităţii, are peste 200 de articole şi contribuţii publicate precum şi numeroase seminarii şi workshop-uri organizate. A fost profesor al Universităţii din Manchester (UK), collaborator al Universităţii Cesar Ritz din Elveţia şi a Universităţii Kaohsiung din Taiwan. Este recunoscută cercetător internaţional în domeniul Managementului educaţional şi Managementului în industria ospitalităţii.

Colaborarea Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor în aria de educaţie şi cercetare Turism, datează din 1999 când a fost primul seminar organizat la Iaşi. De atunci au mai fost organizate 5 seminarii (ultimul în anul 2014). La Fondations a făcut donaţii de cărţi, CD – romuri educaţionale, a finanţat participarea la unele conferinţe şi cumpărarea unor echipamente (laptopuri).
Organizator principal al seminarului şi principala persoană de contact cu La Fondation este prof. dr. Valentin Niţă, director al Departamentului Management, Marketing şi Administrarea Afacerilor.