Blog

, ,

Lansare Laborator OSF la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Comunicat de presă

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, România

Celebra zicală românească “Toamna se numără bobocii” este frumos însuşită în culorile toamnei universitare ieşene de toţi tinerii care se aşează pe băncile facultăţilor pentru prima dată, de studenţii care se reîntorc plini de avânt şi de Universităţile care se pregătesc pentru un noul an. Doamna Decan, prof. univ. dr. Teodora Roman, profesorii specializării de Informatică Economică de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza împreună cu d-na Dana Baltă, Delivery Center Director, OSF Digital au avut deosebita plăcere de a deschide uşa celui mai modern laborator de Informatică din cadrul facultăţii, luni, 26 septembrie 2022, orele 16.00.

Relaţia de colaborare dintre OSF Digital Iaşi şi specializarea Informatică Economică a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor Iaşi a început anul trecut şi a presupus proiecte finalizate prin pregătirea absolvenţilor acestei specializări. OSF Digital prin d-na Dana Baltă (absolventa noastră, informaticiană pasionată, cu multă aplecare spre educaţie), a investit prin programe de practică de specialitate şi de internship, prin organizarea anuală a 3 cluburi la studenţii din anul 3 şi anume: Salesforce Commerce Cloud Merchandising, Salesforce CRM şi Front-End Web Development Course. Aşa cum au declarat, au ales absolvenţii specializării de Informatică Economică pentru că, pentru platformele SalesForce, nu sunt resurse umane (ele trebuie pregatite) şi consideră că cei mai potriviţi sunt absolventii acestei specializari de la FEAA.

Considerând colaborarea un succes, OSF Digital a dorit să o extindă şi a investit în amenajarea laboratorului OSF, cu refacerea totală a fostului laborator B504. Investiţia de 40 000 de euro a însemnat o investiţie importantă în educaţie, o investiţie suport pentru că, în prezent, există o competiţie acerbă între instituţiile de învăţământ pentru a oferi educație de calitate, pachete de curs atractive, predate și livrate în maniera solicitată de studenţi. Din zidurile vechi şi prăfuite ale corpului B al Universităţii a luat naştere şi străluceşte acum o bijuterie de care se vor bucura generaţii de studenţi, masteranzi şi doctoranzi. Investiţia poate fi privită ca o investiţie în viitor, nu doar ca o recunoştinţă din partea foştilor absolvenţi, ci şi ca un mod de a profesionaliza procesul de training.

Firma OSF Digital este un lider global în domeniul comerțului și al transformării digitale, cu expertiză în tehnologia digitală și în strategii care conduc la atingerea obiectivelor business. Cu statut de expert în comerțul B2C și B2B și cu mai multe premii pentru inovația multi-cloud, OSF Digital ghidează cu profesionalism companiile pe parcursul întregii lor călătorii de transformare digitală.

Având clienți din diverse industrii din întreaga lume, OSF Digital oferă atenție personală și cel mai înalt nivel de conectare, prin prezența sa locală pe toate continentele, în America de Nord, America Latină, Asia, Australia și Europa.

În România, firma OSF Digital este prezentă prin sedii locale încă de la înființarea firmei în anul 2003. În prezent compania are birouri în București, Iași, Cluj-Napoca, Suceava, Brașov, Pitești, Craiova și Piatra Neamț.

Compania desfășoară și activități de educație în domeniul digital, oferind seminarii, cursuri și traininguri prin cele trei programe concrete pe care le derulează la nivel global: OSF Academy, Programul de burse OSF Digital și parteneriatul cu facultățile din domeniul digital.

Datorită dezvoltării continue, a investiţiilor în educaţie şi în învăţământul universitar ieşean, OSF Digital este deja un Brand de succes pe piaţa de IT din Iaşi.