Blog

,

Forumul de Afaceri “Macedonia de Nord – România”

O delegație a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor condusă de către doamna Cristina-Teodora ROMAN, Prof. Univ. Dr., Decan, a participat la Skopje, la Forumul de Afaceri “Macedonia de Nord – România”. Forumul a fost organizat de către Ambasada României și Camera Economică a Macedoniei de Nord.

“Comunitatea noastră academică împărtășește opinia conform căreia Universitatea funcționează într-un mediu deschis, 360 de grade, dedicată producerii și circulării cunoașterii inovative, generării dezvoltării sustenabile.” a declarat doamna Roman.

Excelența Sa, doamna Adela-Monica AXINTE, Ambasador al României în Republica Macedonia de Nord a salutat intrarea în vigoare a acordului dintre Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea „Sfinții Chiril și Metodiu” din Skopje semnat pe parcursul lunii aprilie de către Rectorii celor două instituții, domnii Tudorel TOADER, Prof. Univ. Dr. și Nikola JANKULOVSKI, Prof. Univ. Dr.

Operaționalizarea activităților Centrului pentru Studii Balcanice, centru înființat de către Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor generează noi oportunități de interconectare a mediului de afaceri și academic românesc cu mediul de afaceri și academic al Balcanilor de Vest, a arătat doamna Patricia RĂDUȚ, Ministru Consilier la Ambasada României din Tirana.

Evenimentul dedicat impulsionării relațiilor bilaterale România – Macedonia de Nord a reunit membri ai corpului diplomatic, ministerelor de externe ale celor două țări, Camere de Comerț, reprezentanți ai mediului de afaceri.

În continuarea Forumului, delegația Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a fost întâmpinată de către doamna Bilijana ANGELOVA, Prof. Univ. Dr., Prorector “Finanțe, Investiții și Dezvoltare” al Universității “Sfinții Chiril și Metodiu” din Skopje. Discuțiile purtate cu această ocazie s-au axat pe construirea unei agende de activități comune la nivel de studenți, profesori, personal administrativ care să fie implementată pe parcursul anului universitar 2021-2022.