Blog

,

Excursie de studiu la Konstanz

Masteranzii de la specializarea Afaceri Internaționale și Strategii interculturale de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor vor studia, timp de o săptămână, la Universitatea Konstanz, Germania. Mobilitatea se va desfășura în perioada 23-30 aprilie. Grupul va fi format din 15 studenți și 2 cadre didactice, coordonatorii programului de master conf. univ. dr. Andreea Iacobuță și conf. univ. dr. Magdalena Leca. Mobilitatea este organizată în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Timp de o săptămână, masteranzii din anul I și II vor participa la cursuri și seminarii la universitatea germană din Konstanz, vor vizita biblioteca din campus, având posibilitatea să studieze acolo. De asemenea, participanții la mobilitate vor avea o vizită de lucru la Camera de Comerț și Industrie din Konstanz. Aceștia se vor întâlni cu studenții români care la momentul de față își desfășoară studiile în incinta universității gazdă, cu profesori și cu reprezentanții Departamentului de Relații Internaționale.

„Este a șasea mobilitate de acest tip organizată în colaborare, începând din 2008, anul în care s-a înființat programul de master Afaceri internaționale și strategii interculturale”, a declarat Andreea Iacobuță, unul dintre coordonatorii schimbului de experiență.

Universitatea Konstanz a fost înființată în anii ’60 și este renumită pentru facultățile de științe politice și administrative, fizică, chimie, psihologie. În cadrul unui parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – unul dintre cele mai vechi ale UAIC – instituția de învățământ superior oferă unui număr important de studenți români posibilitatea de a studia pentru unul sau mai multe semestre în Germania.