Blog

CFA Institute Research Challenge 2017

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași câștigă pentru a treia oară “CFA Institute Research Challenge” România și Republica Moldova, o competiție anuală desfășurată sub auspiciile CFA Institute, care oferă începând din 2007, mentorat direct și training intensiv în analiza financiară celor peste 15000 participanți din peste 1000 universități din întreaga lume.

Faza finală a competiției locale a fost organizată de CFA Romania și a avut loc în data de 4 martie 2017 la București. Evenimentul a reunit reprezentații celor mai importante școli de economie din România și Republica Moldova: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia de Studii Economice din București, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica din București, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și Academia de Studii Economice din Moldova.

Echipa care a reprezentat universitatea a fost formată din studenți ai Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor  (FEAA): Daniela Baluțel, Gheorghe Cojocaru, Daniela Dabija – masteranzi în cadrul programului cu predare în limba engleză “Finance and Risk Management” (FRM) și Paul Carcea și Alexandru Șerban – studenți în cadrul programului de licență cu predare în limba engleză “Business Administration” (BA). Cei cinci studenți și-au asumat începând din luna octombrie 2016 rolul unor analiști financiari și au desfășurat timp de cinci luni o intensă activitate de cercetare financiară a companiei ELECTRICA SA, sub coordonarea unui practician și a unui profesor: Andreea Nica, CFA, PRM, în calitate de industry mentor din partea CFA Society România, și Silviu Ursu, conferențiar universitar și coordonator al FRM, în calitate de faculty adviser din partea Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Raportul de analiză investițională elaborat a fost prezentat cu succes în fața unui juriu format din membri ai asociației analiștilor financiari certificați internaționali din România.

Repetarea succeselor din primele două ediții desfășurate în România ale CFA Institute Research Challenge, când echipe formate din masteranzi FRM au câștigat competiția națională și au reprezentat România la finalele regionale din Londra și Milano, demonstrează abilitățile și cunoștințele obținute în cadrul acest program de masterat cu diplomă-dublă. FRM – masteratul For Ready Minds al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu un curriculum armonizat cu cel al programului CFA și organizat în colaborare cu patru universități de referință din Europa, oferă garanția unei perfomanțe ridicate în analiza financiară și investițională, precum și în cercetarea economică.

Echipa Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași va reprezenta România în finala EMEA a CFA Institute Research Challenge care va avea loc în aprilie 2017, în Praga (Republica Cehă).

Pentru mai multe detalii accesați CFA Institute Research Challenge, CFA Society Romania și Finance and Risk Management.