Blog

,

Burse acordate de un Business Angel la Tech Ideas by InfoEc students – bootcampul de antreprenoriat organizat de Rubik Hub

100 de studenți au participat în perioada 17-19 aprilie 2019 la Piatra Neamț, la Tech Ideas by InfoEc students, un bootcamp de antreprenoriat, unde timp de 3 zile au putut să-și dezvolte ideile de startup alături de traineri și mentori. Evenimentul a fost organizat de Rubik Hub în colaborare cu Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași.

Studenții de la Informatică Economică, coordonați de lect. univ. dr. Patricia Bertea, s-au grupat în 21 de echipe, fiecare echipă având o idee inovativă de startup în tehnologie. În timpul bootcampului, aceștia au trecut printr-o serie de workshopuri susținute de echipa Rubik Hub, care au avut ca obiectiv familiarizarea studenților cu noțiuni de bază pentru orice fondator de startup:

 • The Business Idea – pentru validarea pașilor ce trebuie parcurși de la idee până la transformarea acesteia într-un business sustenabil
 • Team alignment – pentru a identifica valorile comune între membrii echipei, motivația fiecăruia de a se alătura proiectului,  dar și responsabilitățile pe care fiecare și le poate asuma
 • Customer understanding – pentru a putea oferi soluții viabile, trebuie în primul rând identificată și înțeleasă nevoia/ problema publicului țintă vizat
 • How to Pitch – un workshop menit să te învețe să-ți prezinți într-un mod foarte structurat și clar ideea

În timpul bootcampului, echipele au avut acces la sesiuni de mentorat, oferite de către cei 22 de mentori implicați în eveniment. Mentorii au fost selectați din rândul unor antreprenori și traineri cu experiență și au contribuit la construirea unui mediu de lucru productiv, în care studenții au putut să-și testeze, valideze și să-și dezvolte ideile de startup.

Progresul s-a observat la fiecare dintre cele 21 de echipe, însă, ca în orice competiție – juriul a făcut un clasament în baza criteriilor de jurizare prestabilite, astfel:

 • Locul 5: Echipa IntElligence, care vrea să lanseze SpecialEyes, o aplicație care să ajute părinții ce au copii cu sindrom Down
 • Locul 4: Echipa Grup de studiu serios, care dorește să lanseze SaveUP, o aplicație prin care poți economisi mai mult.
 • Locul 3: Echipa Tech Fellas, care dorește să lanseze PickIT– o aplicație care oferă statusul meselor libere la cafenele si restaurante, precum și oferte actuale și reviewuri.
 • Locul 2: Echipa Rheea, care dorește să lanseze FoodPuzzle, o aplicație care oferă idei de rețete pe baza introducerii unui singur ingredient și livrează acasă ingredientele complete pentru rețeta selectată.
 • Locul 1: Echipa Suspecții de la #InfoEC, care vor să lanseze  aplicația CARing, un fel de Whatsapp dedicat doar șoferilor.

Elementul surpriză a venit din partea unui susținător înfocat al Rubik Hub, Răzvan Căpățînă, co-fondator Maponia și angel investor care a premiat două echipe cu câte o bursă de încurajare. Cele două echipe sunt:

 • Echipa EduNation, care vrea să creeze un magazin online caritabil
 • Echipa LevelUp, care vrea să facă o aplicație care să conecteze toate universitățile și studenții să poată urma orice curs de la orice universitate

Iată ce a declarat Vlad Gliga, CEO Rubik Hub despre acest eveniment:

”Când auzi că 100 de studenți împărțiți în 21 de echipe decid să își dedice 3 zile pentru a lucra structurat și aplicat la ideea lor de business…realizezi că programele de educație antreprenorială  sunt o necesitate în completarea curriculei universitare în România!

Pentru Rubik Hub a însemnat o nouă validare a faptului că oamenii care se alătură misiunii noastre ne împărtășesc atât viziunea, cât și valorile. Sunt dispuși să dăruiască înainte de a primi, dar și să lupte pentru a-și atinge propriile obiective. Sunt cei care se dedică 101% cauzei în care cred, care nu se lasă demoralizați de neajunsurile societății și care cred în puterea unei comunități. Profesoara Patricia Bertea este pentru noi acel element disruptiv care împinge lucrurile înainte și contribuie hotărât la schimbare. Este acel profesor de care fiecare școală are nevoie pentru a se alinia la tendințele internaționale și pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți progresive.

Suntem convinși că Tech Ideas este un bulgare în rostogolire liberă, care cu o viteză uimitoare va lua o mare amploare. Startup-urile de astăzi sunt cele care vor consolida societatea de mâine.”

Și pentru că evenimentul a fost dedicat în totalitate studenților de la Informatică Economică, dl. prof. univ. dr. Florin Dumitriu, director de departament, ne-a împărtășit impresiile sale despre Tech Ideas:

”Am participat la prezentarea ideilor de afaceri de către studenții InfoEc în cadrul evenimentului Tech Ideas de la Rubik Hub. Totul a fost la superlativ, atmosfera greu de descris în cuvinte, iar studenții s-au declarat deosebit încântați de această experiență, deși au lucrat intensiv timp de 3 zile. Am avut ocazia să-i vad pe studenții noștri în altă ipostază decât cea de la școală, iar cel mai mult m-a impresionat implicarea lor. Multe dintre ideile prezentate mi s-au părut de-a dreptul interesante. Dorim să facem din acest eveniment o tradiție în cadrul specializării și să oferim această oportunitate și generațiilor viitoare de la Informatică Economică.”

Mulțumiri se cuvin a fi adresate către toți partenerii care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment: Orange, SCC Services Romania, Maponia, Fundatia Autonom, Brandweb, vitamin aqua

Poftis, Dopo Poco, Simigeria PETRU, Ora de Vin & Yvona Mardare, Jassyro, Primăria Municipiului Iași

Compania de Transport Public Iasi & FEAA – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.