Blog

,

Bucharest Hackathon inside the EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship

Căutăm cetățeni și cercetători care să colaboreze într-un campionat virtual ce vizează dezvoltarea de noi soluții la provocările climatice și crearea unui mediu sustenabil și curat.

Te invităm să te înscrii la ediția locală a Bucharest Hackathon inside the EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship, organizată online, în perioada 19 – 22.06.2024o inițiativă a Comisiei Europene care se va desfășura în 22 de țări europene și asociate. Pentru a participa, un cetățean trebuie să propună o provocare relevantă pentru comunitatea, orașul sau regiunea din care provine. Un cercetător cu experiență în domeniul climei poate să-și valorifice expertiza în competiție, formând echipă cu cetățenii.

Din România vor fi alese 2 echipe câștigătoare care vor primi ulterior sprijin și antrenament personalizat pentru a concura în finala competiției, având astfel ocazia de a deveni unul dintre Campionii European Citizens Hackathon! Cele trei echipe câștigătoare în finală vor primi un premiu de 5.000 EUR/echipă și alte beneficii, cum ar fi mentorat personalizat, sprijin pentru o campanie de crowdfunding, acces la rețeaua de investitori și asistență pentru extinderea soluției lor.

Detalii despre eveniment găsiți aici