Blog

,

Academica BNR la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

În perioada 3 mai – 7 iunie 2018, Banca Națională a României în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează în cadrul proiectului „Academica BNR”, o serie de seminarii dedicate reprezentanților mediului academic care activează în domenii economice și non-economice.

Printr-un dialog direct între specialiștii BNR şi participanţi – doctoranzi şi cadre didactice din universitate – vor fi abordate subiecte de natură economică și financiară, clarificări conceptuale ale fenomenelor bancare contemporane, precum şi corelarea programelor sistemului universitar economic și non-economic cu cerințele actuale de pe piața muncii.

Dezbaterile se vor concentra de asemenea pe teme referitoare la rolul și funcțiile băncii centrale, operaţiuni de piaţă, politici macroprudenţiale, stabilitate financiară, trecerea la moneda euro, rezoluţie bancară, resursele umane ale băncilor centrale, sisteme de plăţi, comunicare.

Lucrările seminariilor adresate mediului academic cu profil economic se vor desfăşura la sediul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi vor fi deschise miercuri, 3 mai 2018, ora 12:30, în Sala Senatului, corp A, etaj 1, în prezența doamnei Agnes Nagy, membru CA al BNR, şi a altor oficiali ai BNR.

Seminariile destinate mediului academic non-economic se vor desfăşura la sediul Sucursalei Regionale Iași a BNR, iar sesiunea de deschidere a acestora va avea loc miercuri, 9 mai 2018, ora 12:30.

Programul acestor seminarii și alte informații privind proiectul Academica BNR 2018 vor fi disponibile pe website-ul BNR și al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași în curând.