Blog

, ,

Diseminare KoM Kaunas

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor este parteneră în cadrul unui nou proiect Erasmus+ intitulat Global Citizenship and Diversity Management (GC&DM) Skills in Higher Education (acronim GLOBDIVES).

Membrii facultății implicați în proiect au participat pe 2 februarie 2022 la întâlnirea de demarare a proiectului la Kauno Kolegija, Lituania, unde s-au întâlnit cu reprezentanții celorlalte universități partenere din Finlanda, Spania, Germania și Lituania și unde au avut discuții pe marginea activităților proiectului care va dura doi ani.

 

Proiectul GLOBDIVES își propune crearea a trei produse intelectuale: dezvoltarea unui set comun de instrumente pedagogice de predare într-un mediu academic divers (Common European Pedagogical Toolkit and Framework for course design on GC&DM); un curs opțional de 5 credite despre cetățenia globală și managementul diversității (5-ECT Course Content on Global Citizenship and Diversity Management); un set de instrumente pentru profesori care să sporească gradul de conștientizare cu privire la diversitate și incluziune în cadrul metodelor și activităților de învățare/predare (TTT toolkit for raising awareness about diversity and inclusion in teaching practices).

UAIC va fi leaderul dezvoltării celui de-al treilea produs intelectual.

GLOBDIVES se axează pe probleme ale diversității din mediul academic legate de etnicitate, rasă, naționalitate, identitate, gen și orientare sexuală. Proiectul își propune să promoveze și să crească conștientizarea importanței din ce în ce mai mari a incluziunii și a managementului diversității în instituțiile de învățământ superior.

 

Proiectul GLOBDIVES este dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus+ Parteneriate de cooperare în Învățământul superior. Partenerii proiectului sunt: Kauno Kolegija (Lituania – coordonatorul proiectului), LAB University of Applied Sciences (Finlanda), Universidad de Vigo (Spania), Hochschule fuer Technik und Wirtschaft des Saarlandes (Germania).