Blog

, ,

Comunicat de presă – SAS – post event

Antreprenor din Diaspora invitat la Conferința de lansare a proiectului FDI în cadrul Societății Antreprenoriale Studențești a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

 

Marți, 19 aprilie 2022, la ora 14: 30 a avut loc lansarea oficială a activităților din cadrul SAS UAIC (Societatea Antreprenorială Studențească) în cadrul proiectului susținut prin fondurile de dezvoltare instituționale, câștigat în cadrul competiției naționale FDI 2022, organizată de Ministerul Educației prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), domeniul 4: susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS) din cadrul universităților.

La conferința de lansare, participanții au avut posibilitatea să cunoască și un antreprenor ieșean, Ioana Luca, antreprenor întors din diaspora și care a reușit să construiască un business iubit în industria HORECA în ultimii doi ani, în ciuda efectelor negative ale pandemiei. Studenții au pus întrebări și au explorat parcursul antreprenorial al invitatei, inclusiv să afle detalii legate de finanțarea businessului său care s-a realizat prin intermediul fondurilor dedicate exclusiv antreprenorilor din diaspora. Ioana Luca a povestit studenților despre ce înseamnă să pornești un business în România față de Spania, despre care au fost reușitele, dar și eșecurile din ultimii doi ani, precum și cât de important este să ai în business un co- fondator cu experiență în domeniul de lansare a afacerii.

În cadrul evenimentului, lect. dr. univ. Patricia Bertea a prezentat obiectivele proiectului și activitățile ce se vor desfășura în perioada aprilie – decembrie 2022. Astfel, în ceea ce privește activitățile, studenții care vor dori să exploreze antreprenoriatul ca opțiune de carieră vor avea posibilitatea de a participa în cadrul proiectului la cursuri de formare în 4 subdomenii:

  • Marketing Strategic pentru dezvoltarea și lansarea startupurilor
  • Cum sa obții învestiții pentru startupul tău
  • Creativitate în business
  • Antreprenoriat Social

De asemenea, proiectul își propune și dotarea unui BusinessHUB unde studenții pot lucra la startupurile lor, pot avea sesiuni de mentorat, participa la competiții de startupuri și la întâlniri cu cu antreprenori de succes.

Studenții și toți cei interesați de activitățile SAS UAIC Iași sunt invitați să urmărească și conturile de Social Media:

Facebook https://www.facebook.com/SAS.UAIC

Linkedin https://www.linkedin.com/company/sas-uaic-entrepreneurial-society-for-students-iasi

Instagram https://www.instagram.com/sas_uaic_iasi/

TikTok https://vm.tiktok.com/ZMLqSWAev/