Blog

,

Cristina Bâtlan, fondatoare Musette și Chapters.ro, a vorbit despre antreprenoriat studenților de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Vineri, 6 mai 2022, ora 12, a avut loc în cadrul Societății Antreprenoriale Studențești (SAS) a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, evenimentul Antreprenoriat la feminin care a avut ca invitat special pe Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette și Chapters.ro.

Agenda zilei petrecute de doamna Cristina Bâtlan la Iași, în cadrul universității a cuprins două momente importante.

Primul moment al zilei a fost marcat de un workshop desfășurat în locația magazinului Musette din Palas Mall, unde antreprenoarea le-a vorbit studenților de la Business Administration, anul 3, despre ce înseamnă producția de încălțăminte. Cu detalii extinse la nivel tehnic, examinare de mostre de materii prime și explicarea procesului de producție dintr-o fabrică, workshopul susținut în limba engleză de doamna Cristina Bâtlan, a făcut parte din procesul de validare a companiei de încălțăminte simulate de studenți în cadrul disciplinei Business Projects, sub coordonarea lect. dr. univ. Patricia Bertea.

Ziua a continuat cu o conferință dedicată tuturor studenților interesați de antreprenoriat, organizată în cadrul SAS UAIC, unde aceștia au avut posibilitatea să o asculte pe fondatoarea Musette și să pună întrebări. În prezența a aproape 300 de studenți de la mai multe facultăți din cadrul universității, doamna Cristina Bâtlan a vorbit despre parcursul său antreprenorial, despre provocări și satisfacții, despre cum colaborarea este extrem de importantă pentru a ne atinge obiectivele și despre cum tinerii din ziua de azi trebuie să își dorească, indiferent de parcursul profesional, să ofere mereu cea mai bună variantă a lor.

Mesajul adresat studenților în final de doamna Bâtlan a fost următorul:

”Oamenii ca voi sunt viitorul nostru. Voi sunteți tot ce e mai valoros în jur! Nu pot pretinde că știu cum e în locul vostru și că știu ce simțiți, însă observ cât de puternici sunteți. Știu că aveți puterea să realizați orice vă propuneți. Mult succes!”

La eveniment a fost prezentă și doamna prorector prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, președinte al Societății Antreprenoriale Studențești UAIC, care a declarat următoarele:

”Îi stă bine universității cu studenți. Din 21 martie, universitatea a prins din nou viață pentru că am reluat activitățile față în față, în totalitate. Îi stă bine universității cu oaspeți de elită, cu oameni dragi, care au ceva de spus. Doamna Bâtlan este invitata noastră nu pentru că apare la televizor, ci pentru că a muncit, pentru că reprezintă un model, pentru noi toți, pentru generațiile actuale care au întrebări, care au neliniști.”

Evenimentul Antreprenoriat la Feminin a fost găzduit de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași și a avut ca parteneri Hotel Unirea Iași, Romanian Creative Week, Florăria Rosalia, Cuptorul Moldovencei și Andalu GastroBar, cărora le mulțumim pentru deschiderea de a colabora cu mediul academic.