Analiză şi strategii de marketing

Tutori
Prof. dr. Corneliu Munteanu
Lect. dr. Dumitru Tudor Jijie

Discipline prealabile
Microeconomie (sau disciplină echivalentă), Statistică (sau disciplină echivalentă)

Plan de învățământ

 • Discipline obligatorii
  Publicitate
  Strategii de produs
  Econometrie avansată
  Analiză calitativă de marketing
  Relaţii publice
  Strategii de preţ
  Managementul vânzărilor
  Limba germană pentru afaceri (I)
  Etică și integritate academică
  Plan de învățământ valabil pentru anul 1 (2018/2019)
 • Discipline obligatorii
  Distribuţie
  Analiză cantitativă şi prognoză de marketing
  Documentare lucrare disertație
  Limba germană 2
  Marketing digital
  Marketing strategic
  Discipline opționale
  Practica/Marketing experiențial
  Managementul proiectelor/Analiză financiară
  Plan de învățământ valabil pentru anul 2 (2018/2019)


Prin programul de masterat Analiză şi Strategie de Marketing (ASM) studenţii sunt pregătiţi pentru asumarea, la „entry level”, a responsabilităţilor specifice job-urilor: market analyst, traffic manager, asistent manager de produs, ofiţer de relaţii publice, coordonator de vânzări, junior strategic planner, media planner, account manager, consilier de marketing, brand manager assistant, account executive ş.a. Absolvenţii acestui master pot aspira la promovarea pe nivelul SENIOR, iar după 3-5 ani de experienţă pot deveni marketing manageri.

Structura programului asigură o pregătire solidă – cunoştinţe, capabilităţi, valori şi atitudini profesioniste – pe toate funcţiile specifice de marketing.

În primul rând, se consolidează componenta cercetări de marketing, atât pentru stăpânirea metodelor calitative, cât şi a celor cantitative. Nu poţi interveni pe o piaţă fără să o cunoşti bine, în prealabil.

A doua componentă majoră a masterului ASM este comunicarea de marketing. Un bun marketer este în mod obligatoriu un bun comunicator, inclusiv în 2-3 limbi străine. Pentru că stăpâneşti deja limba engleză, acum urmează limba germană. Nu se ştie care va fi cea mai puternică economie în următorii 5-10 ani (!).

Lucrul cu cifre – a treia direcţie de formare a studenţilor ASM. Unii cred că nu ar fi nevoie de aşa ceva în marketing. Don’t even think about it!

Lucrul cu alţi oameni este a patra direcţie majoră a programului. Vrând, nevrând asta înseamnă Marketing. Tot timpul lucrezi cu oameni, mai ales cu oameni din afara organizaţiei, pe care îi vezi pentru prima dată şi pe care trebuie să îi convingi.