Informatică economică

Tutori
Prof. dr. Doina Fotache
Conf. dr. Octavian Dospinescu

Informatica economică reprezintă un domeniu de maximă atractivitate în toate facultățile de economie și business din țară. Date fiind diversitatea ofertei de pe piața muncii, nivelul salariilor, natura angajatorilor (firme străine, prepondenent din spațiul EU – Amazon, CapGemini, Centric, Codeless, Endava, Falcon Trading, Microsoft, Mind Software, SCC, TeamNet, UBIS), deschiderea (un bun absolvent IT se poate angaja aproape oriunde în Europa), perspectivele avansării rapide spre poziții de coordonare de echipe și proiecte, programul de studii Informatică economică înregistrează cea mai mare concurență dintre toate programele de licență ale FEAA. Dinamica și calitatea comunității IT din Iași și perspectivele IT foarte optimiste ale Iașului, Moldovei și Republicii Moldova constituie argumente importante în a ni te alătura.

Plan de învățământ

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”true” text=”More”]
[restab title=”Anul 1″ active=”active”]Semestrul 1
Microeconomie
Bazele contabilității
Matematici aplicate în economie
Dreptul afacerilor
Limba engleză/ franceză/ germană pentru afaceri 1
Tehnologii informaționale pentru afaceri

Semestrul 2
Bazele statisticii
Macroeconomie
Instrumente software pentru afaceri
Contabilitate financiară
Limba engleză/ franceză/ germană pentru afaceri 2
Management[/restab]
[restab title=”Anul 2″]Semestrul 1
Finanţe
Econometrie
Marketing
Sisteme informaţionale de birou
Programare I
Limba engleză/ franceză/ germană pentru afaceri 3

Semestrul 2
Algoritmi şi logica programării
Monedă şi credit
Baze de date
Cercetări operaţionale
Limba engleză/ franceză/ germană pentru afaceri 4
Practica de specialitate
[/restab]
[restab title=”Anul 3″]Semestrul 1
Analiza sistemelor informaţionale
Comerţ electronic
Reţele de calculatoare I
Programare II
Disciplina opțională (Contabilitate de gestiune; O disciplină de tip prerequisite pentru un master academic; Gestiunea financiar-contabilă a întreprinderii)
Instrumente software pentru grupuri de lucru

Semestrul 2
Proiectarea sistemelor informaţionale
Securitatea sistemelor Informaţionale
Proiecte economice în informatică
Enterprise Resource Planning
Dezvoltarea site-urilor Web
Disciplina opțională (Management bancar; e-Marketing; Economie europeană; O disciplină de tip prerequisite pentru un master academic)
[/restab][/restabs]

  • Planul de învăţământ se aplică studenţilor din promoţia 2017/2020

Informatica economică este recunoscută drept una dintre cele mai provocatoare specializări ale FEAA, întrucât combină problematica economică cu cea tehnică (programare, modelare, baze de date, rețele, aplicații web etc.). Cea mai mare parte a studenților specializării sunt absolvenți ai claselor de matematică-informatică, însă ponderea celor care provin din „filiere” economice sau „umaniste” nu este deloc neglijabilă.
Fără a aloca programării și fundamentelor teoretice spațiul generos pe care îl oferă specializările de la facultățile de Informatică și Automatizări și calculatoare, Informatica economică este orientată pe latura aplicativă a diverselor tehnologii, limbaje și platforme în realizarea de aplicații și sisteme informaționale pentru organizații. Evaluarea sub formă de teme și proiecte reale, o cultură bazată deopotrivă pe muncă, onestitate și lucru în echipă constituie atuuri ale specializării și absolvenților săi.

Program distins cu premiul de excelență Best Academic Program of the Year în cadrul galei Romanian Outsourcing Awards for Excellence, București, 2015

 

Adresează-ne o intrebare
Loading...