Noutăți din facultate și universitate

Program de consiliere psihologică pentru studenţii şi angajaţii UAIC

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți (DSSA), organizează un program gratuit de consiliere psihologică pentru studenţii şi angajaţii UAIC.

În cadrul acestui program se oferă servicii de consiliere psihologică individuală și de cuplu şi se organizează grupuri de suport psihologic și psihopedagogic pe variate teme, dar şi seminarii de informare, workshop-uri și studii aplicative pe teme psihologice, psihopedagogice și educaționale.

Aceste servicii de consiliere, destinate întregii comunități a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (studenți la licență, master sau doctorat, personal didactic și nedidactic), se organizează la cerere şi sunt oferite gratuit de cadre didactice titulare și de colaboratori ai Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, terapeuți atestați la Colegiul Psihologilor din România (CPR).

Persoanele interesate se pot înscrie la numărul de telefon 0747 830 410 sau prin e-mail, la adresa consilierepsihologica@uaic.ro

În acest semestru, sesiunile de consiliere individuală sau grupurile de suport pot fi organizate săptămânal, de marți până vineri. Participanţii vor fi programați în ordinea înscrierilor. În cazul mai multor solicitari se poate crea o lista de așteptare sau se pot oferi alte servicii existente în comunitate.

Programul de consiliere psihologică pentru studenţii şi angajaţii UAIC este coordonat de conf. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.


Absolvenții Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și piața muncii

Dacă doreşti să:
– afli care sunt strategiile pe care le utilizează angajatorii pentru a promova locurile de muncă;
– identifici beneficiile extrasalariale pe care le oferă angajatorii ieseni;
– afli ce fel de competenţe generale şi transversale caută aceştia;
– identifici tipurile de servicii de carieră pe care Universitatea le-a dezvoltat pentru tine
te invităm să citeşti Raportul ACCESS: https://issuu.com/dssadinuaic/docs/2017.12_uaic_studiu_angajatori_viit


MIECAT – Methodology of Interpretation of European Cultural Heritage through Attractions in Tourism

CADRELE DIDACTICE DE LA SPECIALIZAREA TURISM SE IMPLICĂ ÎN PROIECTE CE VIZEAZĂ IDENTIFICAREA ȘI PROPUNEREA UNOR NOI MODURI DE A VALORIZA POTENȚIALUL CULTURAL ROMÂNESC PRIN INTERMEDIUL TURISMULUI

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor este membră a proiectului finanțat cu fonduri europene ERASMUS+ PROGRAMME – STRATEGIC PARTNERSHIP, KEY ACTION 2, intitulat Methodology of Interpretation of European Cultural Heritage through Attractions in Tourism (MIECAT). 7 profesori de la specializarea Economia Turismului, Comerțului și Serviciilor și Geografia Turismului participă la realizarea unei noi metodologii de interpretare a atracțiilor culturale , parte din patrimonial cultural European, pentru a spori valoarea lor prin intermediul ativităților turistice și atragerea de turiști, în special în Regiunea Nord-Est. Astfel, studenții interesați în domeniul turismului vor beneficia de oportunitatea de a participa la întâlnirea ce se va desfășura la Iași pe această temă în cadrul proiectului, dobândind cunoștințe și experiențe noi într-un domeniu extrem de actual.

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, parte a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, este partener, alături de alte 5 universități europene, proiectul fiind coordonat de Universitatea de Științe Economice Praga.